ProjeQtOr free project management software - [SOLVED] Incorrect connexion parameters - ProjeQtOr
 

[SOLVED] Incorrect connexion parameters

More
29 Jan 2019 14:51 #1 by mcanuto
Hello,

I'm having troubles to start using a new instance of ProjeQtor.

We followed the setup instructions under a Windows 19 server and at the first connection to ProjeQtor, we get the following error:

"Paramètres de connexion incorrects" (in english, incorrect connection parameters)

After looking into the forum, we've tried to change the admin's password directly on the DB and at the parameters.php file, but we keep having the same error.

In the log file, I found several errors like these :

2019-01-29 12:07:56.987 ===== TRACE ===== Login error for user 'admin'
2019-01-29 12:12:28.380 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Error on SqlElement to get 'idLanguage' for Class 'User' : field 'idLanguage' not found in Database.
2019-01-29 12:12:28.406 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Error on SqlElement to get 'dontReceiveTeamMails' for Class 'User' : field 'dontReceiveTeamMails' not found in Database.
2019-01-29 12:12:28.427 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Error on SqlElement to get 'apiKey' for Class 'User' : field 'apiKey' not found in Database.
2019-01-29 12:12:28.444 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Error on SqlElement to get 'cookieHash' for Class 'User' : field 'cookieHash' not found in Database.
2019-01-29 12:12:28.462 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Error on SqlElement to get 'passwordChangeDate' for Class 'User' : field 'passwordChangeDate' not found in Database.
2019-01-29 12:12:28.908 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Exception-[42S02] SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 La table 'projeqtor.user' n'existe pas
2019-01-29 12:12:28.925 ***** ERROR ***** [V0.0.0] For query : select * from user where user.name='admin' and user.isUser = '1'
2019-01-29 12:12:28.942 ***** ERROR ***** [V0.0.0] Strack trace :
2019-01-29 12:12:28.958 ***** ERROR ***** [V0.0.0] #0 Sql->query called at [C:\wamp64\apps\projeqtor\model\persistence\SqlElement.php:2371]
2019-01-29 12:12:28.984 ***** ERROR ***** [V0.0.0] #1 SqlElement->getSqlElementsFromCriteria called at [C:\wamp64\apps\projeqtor\tool\loginCheck.php:67]


What can we do, other than reinstall everything?

Can you help us solve this issue, please?

Thank you
MCanuto

Please Connexion or Create an account to join the conversation.

More
30 Jan 2019 13:15 #2 by babynus
Your install in stange.
Errors display you are on version 0.0.0 : it means brand new install, but DB is not empty...

If you want to create new instance then import a DB, first create new one from scratch, and when it works import your DB.

Babynus
Administrator of ProjeQtOr web site

Please Connexion or Create an account to join the conversation.

More
30 Jan 2019 13:21 #3 by mcanuto
Hello,

I think we made a huge mistake, regarding the log file.

It seems like it was creating the DB when we tried several times to connect, because there was no response.

We are going to re-install from scratch and try to be more patient at the first connection.

Thank you for your help.

Regards,
MCanuto

Please Connexion or Create an account to join the conversation.

More
31 Jan 2019 11:50 #4 by mcanuto
Hello,

We tried a brand new install, and we are have other issues:

At the first connection, the tables were being created and the "waiting symbol" was running until we received this message :


We searched in the forum and we found someone else withb the same problem that changed the limits parameter of php.
We did the same, we drop all the tables in db are refresh the url.
Then we entered le admin user and password and we get the following message :
"Mise à niveau en cours d'exécution. Attendez la fin"
But now it seems, it's not doing anything.

Regarding the file C:\wamp64\logs\php_error.log, we found the following message :
Unable to load dynamic library 'curl' (tried: c:/wamp64/bin/php/php7.2.14/ext/curl (Le module sp�cifi� est introuvable.), c:/wamp64/bin/php/php7.2.14/ext/php_curl.dll (Le module sp�cifi� est introuvable.)) in Unknown on line 0

Just before the timeout error.

Are we missing something? Some king of configuration of the server?

I hope you can help us on this.

Regards,
MCanuto
Attachments:

Please Connexion or Create an account to join the conversation.

More
31 Jan 2019 12:18 #5 by babynus
Hi,

First issue was a timeout.
So you had to change max_execution_time in php.ini.

Then you're struck with message ""Mise à niveau en cours d'exécution. Attendez la fin""
This is due to previous migration that did not corectly ended.
You just have to remove flag file projector/files/cron/MIGRATION

Babynus
Administrator of ProjeQtOr web site

Please Connexion or Create an account to join the conversation.

More
31 Jan 2019 13:37 #6 by mcanuto
Hello,

Thanks a lot for your answer.

Before I could transfer the information to our System's admin, he started a new setup changing the value of max_execution_time parameter and it ended correctly.

We'll be able now to start working properly with ProjeQtOr.

Best regards,
MCanuto

Please Connexion or Create an account to join the conversation.

Moderators: babynusprotion
Time to create page: 0.080 seconds